Do góry

Przekąski Przepis na:

Biała kiełbasa smażona

Przekąski

Autor: tysiak

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 68

Dodano: 17.08.2011

Odsłon: 6088

Biała kiełbasa w nowej odsłonie.

Składniki

  • biała kiełbasa parzona, 2 szt na osobę
  • Ogórek kiszony, 3-4 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • musztarda (u mnie ostra), 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej (ok. łyżki), smażymy kiełbasę.

  2. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę, łączymy z musztardą.

  3. Kiedy kiełbasa będzie już usmażona, dorzucamy na patelnię ogórki z cebulą i smażymy wszystko razem przez ok. 5 minut.

  4. Na talerzu układamy ogórki z cebulą, na wierzch kładziemy kiełbasę, podajemy z kawałkiem pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń