Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną, białą kiełbasę w piwno-cebulowym sosie. Do przygotowania można użyć zarówno kiełbasy parzonej, jak i surowej. Jeśli wybierzemy tę parzoną, to koniecznie trzeba ją ponacinać, żeby nie popękała i nie rozpadła się w czasie gotowania.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 216
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2187
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1494
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 33
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 216
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2187
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1494
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 33
Składniki
Kiełbaski nacinamy, jak do grillowania i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Kiedy już się zrumienią zalewamy je piwem i zmniejszamy ogień. Dodajemy przyprawy i rozgniecione ząbki czosnku, gotujemy aż część piwa się zredukuje.
Cebulę kroimy w dość grube paski i dorzucamy do kiełbasek, dokładnie mieszamy. Gotujemy aż prawie całe piwo odparuje i zostanie gęsty piwno-cebulowy sos.