Do góry

Przekąski Przepis na:

Biała kiełbasa w piwie

Przekąski

Autor: dutkiewicz7

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 393

Dodano: 05.03.2008

Odsłon: 1520

Dobre danie wielkanocne

Składniki

  • 60 dag białej kiełbasy
  • 2-3 szlanki piwa
  • 2 cebule
  • łyżka smalcu
  • łyżka mąki
  • sok z cytryny
  • vegeta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piwo wlać do rondla i zagotować. Do wrzącego włożyć kiełbasę. Gotować ją na małym ogniu przez 15 min (piwo nie powinno się mocno gotować). Cebulę posiekać, lekko podsmażyć na smalcu, oproszyć mąką, zrumienić, zalać piwem od kiełbasy, wymieszać i zagotować. Sos przyprawić sokiem z cytryny i vegetą. Kiełbasę wyjąć z piwa, pokroić skośnie na plasterki, zalać gorącym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń