Do góry

Desery Przepis na:

Biały tort

Desery

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 478

Dodano: 01.04.2011

Odsłon: 11479

Mój urodzinowy tort :), na bazie migdałów i alkoholu mmmmmmniam

Składniki

  • kremówka, 550 ml
  • biszkopty podłużne, pół opakowania
  • migdały w płatkach, 15 dag
  • Śnieżka w proszku, 1 op
  • żelatyna, 2 łyżeczki
  • ajerkoniak, 3/4 szklanki
  • wódka, 1-1,5 kieliszka
  • biszkopt z 6 jaj
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt odwrócić do góry nogami, przekroić na 3 blaty, nasączyć wymieszanymi alkoholami. Ubić śmietankę ze śnieżką, pod koniec dodając rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Migdały uprażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Biszkopty pokroić na małe kawałki.

  2. Odłożyć trochę bitej śmietany i migdałów do dekoracji. Wymieszać ubitą śmietanę z biszkoptami i migdałami, przełożyć biszkopta, udekorować według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń