Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos kapitański

Dania główne

Autor: amba77

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 11.12.2008

Odsłon: 2009

łatwe w przygotowaniu, świetne na szybki obiad

Składniki

  • puszka groszku, 1
  • pieczarki, 1/2 kg
  • cebula, 2 szt
  • kiełbasa, 1/2 kg
  • koncentrat pomidorowy (mały), 1 szt
  • keczup, 2 łyżi
  • sół, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w grubą kostkę, smażymy i wkładamy do garnka. Pieczarki kroimy, przesmażamy, dodajemy do kiełbasy. Cebulę kroimy w talarki smażymy, przekładamy do garnka. Dodajemy groszek wraz z zalewą, koncentrat, keczup, sól i pieprz do smaku. Dusimy 15-20 minut na wolnym ogniu podlewamy wodą i często mieszamy. Bigos mozna podawać z chlebem, dobrze smakuje z tłuczonymi ziemniakami. NIe dawałam całego koncentratu tylko około 3 łyżeczek. Przepis nie jest mój więc nie stosowałam się ściśle według niego. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

joannak23 25 sierpnia 2009 ten przepis jest z gazetki"prześlij przepis":)jest pyszny

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń