Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos na kiełbasie:)

Dania główne

Autor: kasia90

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 111

Dodano: 23.01.2013

Odsłon: 3200

Jest wyjątkowy w smaku. Każdy się przekona po wypróbowaniu tego przepisu:)

Składniki

  • kapusta kiszona, 1,5kg
  • marchew, 2 szt
  • kiełbasa np.( śląska ), 5 pętka
  • suszone grzyby, 2 szklanki
  • cebula, 2 szt
  • powidła, 2 duże łyżki
  • smalec, 2 łyżki
  • koncentrat, 190g
  • przyprawa do bigosu, 3 łyżki
  • keczup, 3 łyżki
  • majeranek, troszkę
  • degusta, do smaku
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce zalewamy wodą aż zakryje kapustę i gotujemy na wolnym ogniu. W tym czasie kiełbasę kroimy w plastry, cebulkę pokrojoną w kostkę i smażymy na smalcu,aż się zrumieni i dodajemy do kapusty. Grzyby zalać gotowaną wodą,a jak zmiękną dodajemy do gotujących się składników i przyprawiamy. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy powidła, keczup, koncentrat i zagotowujemy. Pod koniec dodać majeranek i gotowe. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 23 stycznia 2013 Nie wątpię, że ten bigosik jest dobry. Kiełbaska, grzybki i śliweczki mówią same za siebie.5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń