Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z cebuli

Dania główne

Autor: julita1988

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 17

Dodano: 27.03.2010

Odsłon: 5044

bardzo łatwy i pyszny :)

Składniki

  • cebula, (ja robie duży garnek od zeptera)
  • fasolka konserwowa pokrojona, 1 słok
  • mortadela, 0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy
  • pieprz
  • sól
  • MARGARYNA LUB MASŁO
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy cebule w półksiężyce, pieprzymy, solimy, dodajemy trochę masła lub margaryny i gotujemy aż cebula się zeszkli i zmięknie.

  2. Dodajemy fasolkę i pokrojoną w kostkę mortadele cały czas gotując.

  3. Na koniec doprawiamy wszystko koncentratem, sola i pieprzem. Musi być pikantny, jednak końcowy efekt wyjdzie na drugi dzień, także nie można przedobrzyć z przyprawami i koncentratem:) jeśli ktoś lubi pieczarki można tez dodać.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń