Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z kapusty kiszonej

Dania główne

Autor: Patrynio98

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano: 30.07.2009

Odsłon: 3015

Pycha

Składniki

  • kiszonej kapusty, 1kg
  • słodkiej kapusty, ok.80 dag
  • cebule, 2
  • kiełbasa, 10 dag
  • wieprzowina, 1/2 kg
  • wędzonego boczku, 10 dag
  • sól
  • pieprz
  • liść bobkowy
  • ziele agielskie
  • przecieru pomidorowego, 5 dag
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i pogotować w odkrytym garnku.Słodką kapuste i obraną cebule poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej.Mięso pokroić na małe kawałki, smarzyć na tłuszczu,gdy kapusta na pół ugotowana wrzucic mieso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele agielskie, powoli gotowac. Kięłbasę obrać, pokroic na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę wtopić, włożyć do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cytryna 17 marca 2010 Sprobowałam jest super,a jeszcze lepiej smakował w drugim dniu ,jak podałam go z ziemniaczkami i schabowym.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń