Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos wyszedł bardzo smaczny ,żurawina dodała bardzo ciekawego smaku. Polecam wypróbować tak zrobiony bigos:)
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 358
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3446
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 358
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3446
Składniki
Kapustę kiszoną odcedzić ,pokroić,zalać wodą i gotować. Po 40min.dodać kminek,ziele,liście ,suszone śliwki ,oraz pokrojoną kapustę pekińską.Gotować. Osobno pokroić cebulę,dodać 1 łyżkę smalcu , pokrojone w kostkę wędliny i podsmażyć. Podsmażone dodać do kapust,dodać żurawinę i dusić wszystko około 40min. Zrobić zasmażkę z łyżki smalcu i 2 łyżek mąki,wlać do bigosu i zagotować. Doprawić do smaku,wegetą,solą i pieprzem.
Smacznego życzę!