Do góry

Dania główne Przepis na:

BIGOS Z KAPUSTY WŁOSKIEJ

Dania główne

Autor: alicja

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 348

Dodano: 29.04.2009

Odsłon: 12820

Bardzo smaczny bigosik

Składniki

  • 40 dkg kiełbasy
  • 1/2 główki włoskiej kapusty(ok.kg)
  • 2 różnokolorowe papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ok.300 - 400 ml bulionu wołowego
  • szczypta kminku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić i pokroić na możliwie jak najcieńsze paseczki.Paprykę umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić wzdłuż na cienkie paseczki.Cebulę obrać i posiekać,a następnie w garnku rozgrzać olej,przesmażyć ją,dodając kapustę oraz paprykę.Warzywa doprawić kminkiem,solą oraz pieprzem,następnie zalać bulionem.Szczypiorek posiekać i dodać do garnka,posypując warzywa słodką papryką.Kiełbasę pokroić w kostkę i wrzucić do duszących się warzyw.Po 15 minutach duszenia dodać koncentrat,wymieszać i dusić jeszcze 10-20 minut.Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 31 maja 2009 brzmi bardzo smakowicie,już wiem co robię w poniedzialek na obiad

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izabela18 06 maja 2009 Ten pomysł mi sie podoba.
Skorzystam i to pewnie niebawem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń