Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z młodej kapusty

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 13.05.2009

Odsłon: 11694

Bigos z młodej kapusty - tradycyjny i po prostu pyszny.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łopatkę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę pociąć w skośne plasterki, a kapustę poszatkować.

  2. W dużym rondlu na oleju podsmażyć mięso. Dodać cebulę i chwilę smażyć razem. Dolożyć marchewkę i kapustę.

  3. Zalać bulionem. Dusić pod przykryciem około 40 minut. W trakcie duszenia mieszać od czasu do czasu.

  4. Na 5 minut przed końcem duszenia dodać pokrojone pomidory oraz posiekane zoła. Przyprawić solą i pieprzem oraz cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń