Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigosik z cukini

Dania główne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1888

Dodano: 30.08.2009

Odsłon: 5280

Gdy już ugotuję ten wielki wok bigosu, to jem to 3 razy dziennie - na śniadanie, na obiad i na kolację:)

Składniki

  • 3 dość duże cukienie
  • 2 zielone papryki
  • 3 duże pomidory
  • 6 cebul
  • zielona pietruszka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz mi papryka w proszku
  • oliwa do smażenia
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w piórka i smażymy aż będzie szklista. Cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy do zeszklonej cebuli. Ciągle mieszamy, aby nie spalić cebuli. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę.

  2. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w większe kawałki i wrzucamy na patelnię do reszty warzyw. Mieszamy, ciągle mieszamy:) Na koniec doprawiamy, dodajemy koncentrat i posypujemy pietruchą. Najważniejsze, aby cukinia i papryka były miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

airin2007 30 sierpnia 2009 napewno sprobuje!! moj maz nie je kapusty nastepnym razem zrobie bigosik z cukinii dzieki za przeps

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 30 sierpnia 2009 Takie lekkie warzywne dania są pyszne! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń