Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigosik z kalmarów

Dania główne

Autor: zacek0

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 46

Dodano: 22.09.2009

Odsłon: 3686

Danie z owocow morza.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tuszki kalmarów gotujemy 30 min w wodzie z solą,Po przestudzeniu tniemy w cienkie paseczki.Do rondelka wkladamy masło,pokrojoną w cienkie paski cebulę i smażymy aż się zeszkli.

  2. Dodajemy koncentrat pomidorwy,keczup i,wszystkie przyprawy(liść laurowy i ziele angielskie proszę utuc w mozdzierzu),marchew utarta na tarce z dużymi otwormi.Mieszamy i dusimy 5 miin.

  3. Na koniec wkładamy kalmary i wlewamy rosół.Całość gotujemy 5-7 min na małym ogniu i doprawiamy do smaku.

  4. Podajemy z ziemniakami puree.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 23 września 2009 faktycznie kalmary smaży się kilka minut,ale co czasu gotowania to 30 min może też być za mało,trzeba gotować do momentu aż będą miękkie-trzeba sprawdzać.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zacek0 22 września 2009 Tak ale tam pisze gotowac w wodzie a nie samżyć.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 22 września 2009 po 30 minutach to kalmary chyba beda twarde jak podeszwy... zawsze smaze kilka minut bo chwile potem robia sie gumowate

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń