Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sprawdzony przeze mnie przepis.urzywam go do ciast z galaretka,do pieczenia sernika itp.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34784
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34784
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Składniki
Zoltka oddzielic od bialek.Do bialek dodac szczypte soli i miksowac a po chwili dodac 1/3 szkl cukru-ubic na sztywna piane.Nastepnie ubic zoltka z pozostalym cukrem powolidodajac po jednej lyzce wody-ubic na sztywna piane.Dodac do ubitych zoltek przesiane przez sito maki i pr.do pieczenia-wymieszac miksrerm na wolnych obrotach na jednolita mase.Na koniec dodac stopniowo piane z bialek i wymieszac drewniana lyzka.Wylozyc do formy i piec w 180 st. przez 30 min.