Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt na tortownicę

Desery

Autor: slicznotka2611

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 56

Dodano: 28.12.2013

Odsłon: 4524

dobrze sprawdza się z różnymi kremami

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 1/2 łyżki octu
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ubić pianę, powoli dosypywać cukier. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet i wymieszać. To dać do bialek i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać mąki. Piec w piekarniku ok. 40-45 minut 180*C.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń