Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt uniwersalny

Desery

Autor: Olkaa

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 208

Dodano: 02.02.2008

Odsłon: 5377

Biszkopt który zawsze i każdemu się udaje :) naprawdę polecam...

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić. Dodać sól, cukier i cukier waniliowy, wodę. Następnie mąkę i proszek do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mery1987 07 kwietnia 2008 ja zamiast wody dodaję olej.ciasto jest wtedy bardziej miękkie i mokre :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Olkaa 04 lutego 2008 około 45 wiec moze byc nawet 30. w zależności od piekarika... ja mam taki stary wiec troche dłuzej wsztstko robie :) ale mąki tyle ma być, może troszke mniej

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń