Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i smażymy. Dodajemy galaretki, mieszamy bardzo dokładnie, studzimy.
Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do piany. Do piany dodajemy też żółtka, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Gdy biszkopt będzie gotowy, studzimy go i przekrawamy na dwie części.
Jabłka wykładamy na jeden placek i przykrywamy drugim.