Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, bardzo smaczne. Rozpływające się w ustach, dawno mi tak żadne ciasto nie smakowało :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania lśniącej piany.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami.
Do piany stopniowo dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do powstałej masy wsypywać mieszankę 'mączną' i dokładnie, ale delikatnie wszystko połączyć. NA koniec dodać do masy pokrojone jabłka i pokrojoną czekoladę. Wymieszać.
Gotową masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dół) blaszki, o wymiarach ok 24 cm x 38 cm. Piec około 45-60 min, w temperaturze 160-170 stC, do tak zwanego suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)