Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z kremem i owocami

Desery

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 520

Dodano: 21.01.2014

Odsłon: 2288

Pyszny krem czekoladowo-cytrynowy w połączeniu z owocami jednym słowem pychotka

Składniki

  • Biszkopt:
  • jajka 6 szt
  • mąka 6 łyżek
  • cukier 6 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Krem:
  • biała czekolada 1 szt
  • śmietanka 30% 250 ml
  • galaretka cytrynowa 1 szt
  • śnieżka 1 szt
  • owoce- u mnie pomarańcze i kiwi
  • Poncz: słaba herbata z cytryną ok pół szkl
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt, wystudzić. Śmietankę razem z czekoladą podgrzewać do momentu roztopienia czekolady, ale nie gotować, wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Mocno schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem śnieżki, na koniec dodać tężejącą galaretkę. Biszkopt naponczować, wyłożyć krem i owoce, schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń