Do góry

Dania główne Przepis na:

Biszkopt z sosem truskawkowym

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1396

Dodano: 15.11.2009

Odsłon: 4511

Coś na podwieczorek lub słodkie drugie danie. Zrobione z tęsknoty do lata, w czasie którego stale gości na naszym stole.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Do białek dodać wrzątek, ubić na sztywno. Dodać cukier, a gdy się rozpuści - zółtka, potem mąki z proszkiem. Piec 25 minut w 140 stopniach, termoobieg. Przestudzić.

  2. Sos: truskawki zmiksować, śmietanę lub jogurt ubić z cukrami. Ubijając, połączyć ze zmiksowanymi truskawkami.

  3. Danie szybkie i pachnące latem. I coś dla niejadków, którzy owoce omijają szerokim łukiem. :)

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń