Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne ciasteczko do popołudniowej niedzielnej kawy .
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę , później dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czs ubijając dodawaj po jednym żółtku ,
Po trochu dodawaj mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia cały czs mieszając .
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące . Do formy (24x28 cm) wysmarownej tłuszczem i wysypanej tartą bułką wlej ciasto i ułóż na wierzchu delikatnie opanierowane mąką jabłka .
Pieczemy w piekarniku o temp.180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO