Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki w duszonych podgrzybkach

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20671

Dodano: 12.05.2009

Odsłon: 2258

Spraw by Twoja rodzina poczuła się wyjątkowo! Przygotuj tą potrawę a zobaczysz uznanie w oczach najbliższych.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę oczyścić, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Marchewkę i seler po oczyszczeniu pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić.

  2. Na rozgrzanym oleju przesmażyć oprószone mąką kawałki wołowiny, przełożyć do garnka. Mięso zalać wodą do przykrycia, doprawić solą i pieprzem. Dodać listek laurowy. Kawałek rozmarynu, ziele angielskie i przesmażone warzywa, gotować.

  3. Na rozgrzanym maśle partiami przesmażyć podgrzybki i dodać do mięsa. Gotować do miękkości wołowiny. Można podać w pieczywie, udekorować pozostałym rozmarynem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń