Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne kotleciki w aksamitnym sosie – świetne danie obiadowe. Ja podałam je z kaszą jęczmienną i marynowaną papryką.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso oczyszczam z żyłek i błonek i kroję na niewielkie kawałki. Każdy oprószam pieprzem i solą i rozbijam tłuczkiem.
Na patelni rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i podsmażam kotleciki z obydwu stron. Przekładam je do garnka. Na patelni podsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodaję do mięsa.
Wszystko zalewam zimną wodą. Dodaję listki laurowe i ziele angielskie. Gotuję na małym gazie aż mięso będzie miękkie. Wyjmuję je z sosu, usuwam listki i ziele angielskie. Dodaję łyżkę mąki i bardzo dokładnie blenduję. W sosie nie może zostać żadnych grudek mąki. Teraz do gotowego sosu wraca mięso i wszystko dobrze podgrzewam. Smacznego!!!