Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki z karkówki

Dania główne

Autor: Paula80

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 61

Dodano: 12.07.2009

Odsłon: 10807

bardzo łatwe

Składniki

  • 0,5 kg karkówki
  • mąka,pieprz,sól
  • kostka rosołowa
  • cebula pokrojona w kostke
  • sos do pieczeni jasny np."Knorr"
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry,rozbić na cieńsze kawałki,posolić , popieprzyć i obtoczyć w mące. Następnie obsmażyć na gorącym oleju,przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę na złoty kolor i dodać razem z tłuszczem do mięsa. Zalać ok 750 ml wody,dodać kostkę rosołową -gotować do miękkości na małym ogniu ok godziny. Na koniec podprawić sosem i pogotować jeszcze chwilkę aż zgęstnieje.

  2. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Panek 12 lipca 2009 Dodał bym jeszcze majeranku, nie wiem dla czego ale do bitek pasuje mi idealnie :) poza tym super, chyba jest to dość popularny przepis bo robię bardzo podobnie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń