Do góry

Dania główne Przepis na:

bitki z łopatki w sosie własnym

Dania główne

Autor: diankus

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 17.05.2009

Odsłon: 16923

smaczne i efektowne! ;)

Składniki

  • łopatka wieprzowa, 1 kg
  • olej
  • cebula, 2 szt
  • przyprawa do wieprzowiny, 1 łyżeczka
  • woda, 3 szklanki
  • pieprz sól
  • czosnek, 3 ząbki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso kroimy w 2 cm plastry, każdy rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, podsmażamy po 2 min z każdej str na silnie rozgrzanym oleju i przekładamy do dużego rondla

  2. podlewamy wodą i dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, dusimy ok 1 godz ;) pod przykryciem, wodę uzupełniamy tal aby zakrywała mięso :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń