Do góry

Przekąski Przepis na:

Bliny królewskie

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 18414

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 1 kg startych ziemniaków
  • cebula starta na tarce
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz
  • olej
  • kilogram mielonego mięsa wieprzowego
  • pokrojona cebula
  • łyżka uniwersalnej przyprawy do potraw
  • pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę, przyprawy, wymieszać.

  2. Smażyć placki (lekko je zapiekać).

  3. Składniki na nadzienie wymieszać, formować płaskie kotlety. Kłaść je między dwa placki. Bliny zapiec na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ikxio 02 kwietnia 2009 to sa placki kartoflane nie bliny. blin to plynne ciasto drozdzowe jak cieniutki nalesnik

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ikxio 02 kwietnia 2009 to sa placki nie bliny, blin to cieniutkieciasto drozdzowe smazone jak nalesnik

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiosenka 02 kwietnia 2009 A jak to się robi, żeby sie nie rozpadło???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń