Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas z czasów PRL, czyli blok czekoladowy! Czekoladowy pomysł na niedrogi deser, który towarzyszył nam podczas zabaw w dzieciństwie. Zajadaliśmy się nim na trzepaku, czy grając w kapsle, cali umorusani w czekoladzie, ale nikogo to nie obchodziło, bo liczyła się tylko zabawa! Niech ci ten deser przypomni smak dzieciństwa i pełnej uciechy zabawy.
mały garnuszek, miseczka, łyżka
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7590
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2610
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71035
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7590
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2610
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71035
Składniki
Mleko, cukier, masło i kakao podgrzewać w garnuszku do połączenia się składników.
Ściągnąć z ognia i dodać mleko w proszku, mieszać intensywnie do uzyskania jednolitej masy.
Na koniec dodać część pokruszonych herbatników, bakalie i czekoladę.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem formy (np.: 24x24 cm) i powtykać w nią kawałki pozostałych herbatników, chłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.