Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Desery

Autor: smaker

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 44

Dodano: 10.01.2017

Odsłon: 1078

Pyszny pomysł na niedrogi deser.

Składniki

  • 2 szklanki mleka w prszku
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 250 g masła
  • 100 g bakalii
  • 60 g herbatników
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko, cukier, masło i kakao podgrzewać w garnuszku do połączenia się składników.

  2. Ściągnąć z ognia i dodać mleko w proszku, mieszać intensywnie do uzyskania jednolitej masy.

  3. Na koniec dodać część pokruszonych herbatników, bakalie i czekoladę.

  4. Masę przełożyć do wyłożonej papierem formy (np.: 24x24 cm) i powtykać w nią kawałki pozostałych herbatników, chłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń