Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo ogromu słodyczy w sklepach domowy blok czekoladowy cieszy się powodzeniem i błyskawicznie znika ze stołu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
W garnku wymieszać wodę z kakao, dodać cukier i podgrzewać do dokładnego rozpuszczenia składników. Zdjąć z ognia i dodać margarynę, mieszając do jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia.
Do wystudzonej masy wsypać mleko w proszku i dokładnie wymieszać do powstania jednolitej masy. Dodać rozdrobnione orzechy (ja wkładam je do foliowej torebki i kruszę tłuczkiem do mięsa), pokrojone w cienkie plasterki śliwki oraz połamane grubo herbatniki (1 herbatnik na 5-6 kawałków)
Masę wyłożyć do keksówki wyłożonej folią spożywczą i włożyć do lodówki. Blok powinien odstać 1 dzień (tyle mniej więcej czasu zajmuje zastygnięcie masy)