Do góry

Desery Przepis na:

Błyskawiczna stefanka

Desery

Autor: czarna507

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 37

Dodano: 14.07.2009

Odsłon: 77004

bardzo smaczna polecam :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utzreć z cukrem na gładką masę, dodając kakao i zmiękczone masło

  2. wąską foremkę (keksówkę) wyłożyć papierem pergaminowym, na dnie ułożyć warstwę herbatników, posmarować przygotowaną masą, wyrównać powierzchnię.

  3. na kremie ułożyć następną warstwę herbatników, docisnąć, żeby krem wypełnił wszystkie wolne miejsca.

  4. układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Foremkę wstawić do lodówki, a kiedy ciasto zastygnie wyrownać nożem, posmarować powierzchnię i boki polewą, udekorować orzechami, wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

czarna507 22 lipca 2011 Nie, zmiękną od kremu, którym się przekłada :)

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ask12 23 maja 2011 czy herbatników nie trzeba czymś nasączyć żeby się dobrze kroiły?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ask12 23 maja 2011 czy herbatników nie trzeba czymś na sączyć ,nie będą się łamać podczas krojenia?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń