Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczek faszerowany

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 7175

Pyszne danie dla wymagających...i nie tylko.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekaną cebulę zeszklij na połowie smalcu. Dodaj poszatkowaną kapustę, duś 15 min. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Dodaj wyciśniętą z osłonek wątrobiankę. Wymieszaj.

  2. Boczek natrzyj solą i pieprzem, czosnkiem. Posmaruj farszem pozostawiając po 2 cm wolnego brzegu. Zwiń roladę. Zwiąż nicią.

  3. Boczek obsmaż na pozostałym smalcu. Obłóż oczyszczoną włoszczyzną, podlej bulionem. Wstaw do piekarnika 250°C. Piecz 20 min, następnie zredukuj temp. do 180°C i piecz jeszcze godzinę. Gotową pieczeń przełóż na półmisek. Wywar przetrzyj z jarzynami. Podaj jako sos. Boczek serwuj z gotowanym groszkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 14 maja 2013 Zapewne bardzo tłuste, ale wygląda wyjątkowo smacznie. Chętnie sobie taki boczek przyrządzę :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń