Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Boczek ponakłuwać nożem i powkładać połówki ząbków czosnku.Natrzeć solą,pieprzem,przyprawą do mięs,czosnkiem granulowanym oraz majerankiem. Na wierzch poukładać półplasterki cebuli.Odstawić do lodówki na noc.
Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego,podlać szklanką wody.Piec ok.1,5godz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni.Pod koniec pieczenia naczynie można otworzyć żeby boczek ładnie się przyrumienił. Smacznego!