Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczek pieczony

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15417

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 29634

Na co dzień i każdą okazję.

Składniki

  • boczek surowy (chudy), ok. 1 kg
  • sól, czosnek, majeranek
  • cebula, 1
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyty boczek natrzec solą czosnkiem (świeżym, drobno posiekanym lub granulowanym), majerankiem. Zawinąc w ściereczkę i włożyc do lodówki na ok. 3 doby.

  2. Boczek obłożyc cebulą pokrojoną w plastry, podlac wodą. Piec ok. 1 godziny w temp. ok. 180 stopni. Smakuje na gorąco i na zimno z chrzanem i pieczywem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zuzia77 10 lutego 2010 Woda podlewamy tak aby spód zanurzony był w wodzie czy więcej?

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń