Do góry

Przekąski Przepis na:

boczek ze śliwkami

Przekąski

Autor: Suli37

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 01.01.2010

Odsłon: 564

Proste i szybkie przygotowanie, orginalne w smaku.

Składniki

  • Boczek wędzony, 10 cienkich plastrów
  • śłiwiki suszone bez pestek najlepiej pakowane a nie na wagę, 10 sztuk
  • wykałaczki, 10 sztuk
  • olej
  • cytryna
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. boczek pokroić w długie plastry, zawinąć każdą śliwkę z osobna w plaster boczku i spiąć wykałaczką.

  2. Smarzyć na głębszym oleju, aż się boczek zarumieni. Usmażone śliwki podawać na zimno skropione sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gutka 02 stycznia 2010 pięknie się zapiekają w piekarniku lub na grilu,chyba nie ma potrzeby smażyć.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń