Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczniaki ala schabowe

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1473

Dodano: 27.06.2009

Odsłon: 10455

Doskonałe na szybki obiad

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczniaki płuczemy pod bieżącą wodą,osuszamy ręcznikiem papierowym,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,następnie moczymy w roztrzepanych jajkach i panierujemy w bułce tartej.

  2. Smażymy na rozgrzanym ojeju z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wandulka 25 stycznia 2012 A ja obgotowuję najpierw te grzyby ,potem na ręczniku papierowym obsuszam wyciskając nadmiar wody i dopiero smażę obtoczone w jajku i bułce tarte;j ale skorzystam z dobrej rady i zamoczę w mleku

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patrusia84 15 listopada 2009 Ja wcześniej moczę grzyby w mleku (tak ok. godziny - są wtedy mięciutkie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malga8 05 lipca 2009 uwielbiam grzyby, a ten przepis musze wyprobowac koniecznie....to z pewnoscia jest przepyszne...pozdrawiam...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 27 czerwca 2009 podobnie robie kanie, takie ala schabowe, z boczniakami napewno tez spróbuje. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń