Do góry

Przekąski Przepis na:

Boeuf Strogonow

Przepis dnia 2009-11-18
Przekąski

Autor: becia421

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 144

Dodano: 15.11.2009

Odsłon: 155071

Wjątkowo smaczne lecz dość pracochłonne .

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i oczyszczone z błon mięso pokroić w słupki i obrumienić na tłuszczu, podsypać mąką i jeszcze chwilę smażyć. / Smażymy w garnku w którym później będzie się gotowała potrawa./

  2. Następnie podlewamy wodą idusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie .

  3. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy , dodając pod koniec pokrojone pieczarki i paprykę Jeszcze chwilę dusimy i dodajemy do garnka z mięsem .

  4. Ogórki kiszone kroimy w słupki i również dodajemy do mięsa . Wszystko dusimy do miękkości.

  5. Przyprawiamy solą pieprzem , ostrą papryką .Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy śmietaną .

  6. Podajemy z kluskami ziemniaczanymi ,kładzionymi i warzywami .Danie to można traktować jako przystawkę i wówczas uzupełniamy je pieczywem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda_2 04 grudnia 2009 coś pysznego,ale ja robię podwóją ilość ,bo wolowina długo się gotuje ,jemy trzy dni i nikt nie marudzi

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 16 listopada 2009 Taki strogonow robi moja mama, jest pyszny. Ja natomiast robie z sama wolowina :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 16 listopada 2009 Szukałam, szukałam i wreszcie znalazłam przepis na Strogonowa. Już niedługo będe miała gości i właśnie to danie chce dla nich zrobić Pozdrawiam.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 15 listopada 2009 wygląda bardzo apetycznie,warto się trochę pomęczyć przy przygotowywaniu

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń