Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja za smaczną i aromatyczną botwinkę na wywarze z żeberek i warzyw, podawaną z jajkiem i ziemniakami. Smaku całości dodaje świeży koperek oraz kwaśna śmietana.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 61
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1287
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 61
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1287
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
Na początku przygotowujemy wywar. Cebulkę opalamy nad ogniem. Żeberka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, ściągamy powstały "szum" i dodajemy warzywa: opaloną cebulkę, por, seler, marchewkę i pietruszkę. Całość gotujemy około 20 minut.
Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa* i żeberka, a do wywaru wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i buraczki, które gotujemy 5 minut, a następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę ziemniaczki i gotujemy całość przez kolejne 15 minut. * warzywa możemy później wykorzystać do sałatki.
Następnie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec zupę solimy, dosładzamy cukrem brzozowym, doprawiamy pieprzem, zakwaszamy sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną.
Botwinkę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Życzę smacznego! :)
Życzę smacznego! :)