Do góry

Desery Przepis na:

BOUNTY

Desery

Autor: lady_jacobina

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 26

Dodano: 12.05.2009

Odsłon: 1942

Dla początkujących

Składniki

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • aromat rumowy
  • Masa kokosowa:
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 20 dag masła
  • 20 – 25 dag kokosu
  • cukier waniliowy
  • Polewa:
  • 2 czekolady
  • 5 łyżek wody
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Jajka ubijać z cukrem przez około 15minut, mąkę przesiać z kakao. Na koniec ubijania masy jajecznej dodać aromat, delikatnie wymieszać z mąką. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec w temperaturze 180 st. C. przez ok. 30 minut. Biszkopt dowolnie nasączyć np cappucino.

  2. Masa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20- 25 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

  3. Czekoladę rozpuścić w 5 łyżkach mleka i polać wierzch ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 01 czerwca 2009 To będzie napewno pysznę.W sobotę zamierzam to upiec,więc trzymaj kciuki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń