Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny pomysł na obiad :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 73
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Trzeba pamiętać, że gotuje się on znacznie dłużej niż zwykły ryż.
Cebulę pokroić w pół krążki, a pieczarki w plasterki. Pieczarki można też utrzeć na tarce jeśli się komuś nie chce kroić.
Na patelni rozpuścić olej kokosowy i podsmażyć cebulę, a kiedy cebula będzie już gotowa pieczarki. Podsmażone pieczarki zalać wodą i dusić przez chwilę. Kiedy pieczarki są już miękkie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli woda odparuje trzeba ją uzupełnić. Na koniec wystarczy już tylko dodać dwie duże łyżki śmietany.
Kiedy wszystko jest już gotowe wrzuć pokrojony w plasterki oscypek, wszystko wymieszać i nakładać na talerz. Smacznego :)