Do góry

Zupy Przepis na:

Brokuł w kremie paprykowym .

Zupy

Autor: keja

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 18

Dodano: 10.10.2009

Odsłon: 11852

Jest to danie lekkie,nadające się doskonale jako potrawa dla osób dbających o zdrowie i wagę ciała. Papryka ostra wspomaga krążenie . Danie aromatyczne i ostre.

Składniki

  • papryki czerwone i żółte, 4 szt.
  • papryczka ostra, 1 szt
  • cebula srednia, 2szt
  • marchewka, 1szt
  • pietruszka, 1szt
  • selera, kawałek
  • pomidory dojrzałe bez skórki, 6 szt
  • Kalafior, 6 różyczek
  • brokół, 1szt
  • ziemniaki średnie, 4 szt
  • wywar z mięsa ,z kości, 2 litry
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyścić warzywa ,z papryki usunąć gniazda nasienne ,włożyć do wywaru . Gotować . Zostawić pomidory i brokuł . Pomidory sparzyć i obrać ze skórki . Brokuł podzielić na małe różyczki . Kiedy ziemniaki są już miękkie dołożyć pomidory. Gotować 10 min.

  2. Warzywa wyjąć do wysokiego naczynia i zmiksować .

  3. Do wywaru włożyć brokuł i gotować ,ale nie rozgotować . Brokuł ma być lekko chrupki. Połączyć zmiksowane warzywa z wywarem i brokułem. Całość przyprawić kucharkiem ,pieprzem . Można dodać bazylię albo pietruszkę. Można podać z łyżką śmietany .Ja wolę bez śmietany o ostrym smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń