Do góry

Przekąski Przepis na:

Brokułowa zupa

Przepis dnia 2008-12-09
Przekąski

Autor: marzanna

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 1041

Dodano: 28.11.2007

Odsłon: 13818

Pożywne danie, polecam szczególnie na zimę.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na mocno rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek drobno posiekany. Do garnka wlać wywar, ziemniaki pokrojone w kostkę, podsmażoną cebulę, czosnek, brokuły i gotować około pół godziny. Dodać starty żółty ser i mleko. Jeśli mamy blender miksujemy zupę tak aby uzyskała odpowiednią konsystencję. Jeśli nie - jeszcze chwilę gotujemy mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 12 czerwca 2009 Toasty to można na weselu lub imieninach... ;) Chyba tosty... Ludzie, nie anglizujcie sie na siłę, bo to śmieszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń