Do góry

Dania główne Przepis na:

brokuly na parze

Dania główne

Autor: PICCOLA

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 43

Dodano: 13.01.2008

Odsłon: 7147

brokuly gotowane na parze

Składniki

  • brokuly 50 dkg
  • 2 lyzki oleju extra
  • 1-2 rybki anchuos lub wloskie alici
  • 1 zabek czosnku
  • 1 ostra papryczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. umyc dokladnie brokuly,odciac rozyczki,umiescic na siatce do gotowania na parze,tak zeby woda nie dotykala brokulow,w miedzyczasie na patelni 2 lyzki oleju extra,zabek czosnku pokrajany na cienkie plasterki(lub wycisniety)rybka w soli anchuos i rozkruszona ostra papryczka,na malym ogniu podgrzac olej z dodatkami,tak zeby anchuos sie rozpuscila i gdy brokuly sa miekkie,przelozyc i delikatnie wymieszac w tym sosie na patelni.Soli matutko na warzywo bo rybki sa juz bardzo slone.Buon appetito.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń