Do góry

Dania główne Przepis na:

brokuły w panierce

Dania główne

Autor: sandra1

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 182

Dodano: 22.04.2012

Odsłon: 14564

brokuła w panierce, bardzo smaczna polecam.

Składniki

  • brokuła
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • sól
  • margaryna - do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do osolonej gotującej się wody wrzucić brokuł (podzielony na kawałki tzw. różyczki) gotować 5 minut. Następnie odcedzić i chwilkę przestudzić żeby palców nie poparzyć sobie =)

  2. W głębokim talerzu rozbełtać 2 jajka, a na dużym talerzu wysypać bułkę tartą. Teraz na przemian brokuł obtoczyć w jajku i bułce tartej. Gdy cała brokuł będzie gotowa smażyć na patelni grillowej na margarynie (ja smażę na patelni grillowej, ponieważ tłuszcz tak nie wsiąka w panierkę)

  3. Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem. Dobrze smakuje też jako dodatek do obiadu gorąco polecam.

  4. SOS CZOSNKOWY: 3-4 ząbki czosnku, łyżka majonezu, trochę śmietany, Szczypta soli i pieprzu. Spróbować i dosmaczyć jeśli jest potrzeba.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń