Do góry

Przekąski Przepis na:

Brokuły z sosem czosnkowym

Przepis dnia 2008-02-23
Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 20.02.2008

Odsłon: 23214

Smaczna porcja warzyw

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuły włozyc do wrzącej osolonej wody na kilka minut tak by nie były zbyt miękkie. Ostudzić i podzielić na małe różczki, pomidora pokroić na pół plasterki ,ale nie zbyt ciękie, papryke posiekać na paseczki a marchew na bardzo cienkie długie paseczki. Wszystkie warzywa ułożyć w misce warstwami. Wymieszać jogurt z majonezem, dodać rozgnieciony czosnek,sól i pieprz, zioła prowansalskie, gotowym sosem polewać warzywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

inka551 22 lutego 2008 Także uważam, ze opis przygotowania powinien byc bardziej precyzyjny.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sikorka21 21 lutego 2008 Skoro po kropce jest ostudzić to chyba logiczne ,że muszą się znaleźć w gorącej wodzie, przepisy kulinarne są dla ludzi myślących a Ty do takich widocznie nie nalezysz!!!

16 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń