Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto brownie tym razem z żurawiną
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Składniki
Piekarnik podgrzać do 160 stopni. Prostokątną formę (35cm x 25cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.
W jednej misce wymieszać ostudzoną masę czekoladową z żurawiną, likierem amaretto, mlekiem, jajkami, cukrem i cynamonem. W drugiej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i orzechy. Dodać do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i wygładzić. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu posypać kakao lub cukrem pudrem.