Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka w trochę innym wydaniu. Nie zmienia to faktu, że jest pyszna.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Brukselkę należy umyć i obrać ze zwiędłych liści. Zagotować osoloną wodę i wrzucić do wrzątku brukselkę. Kiedy woda ponownie zagotuje się należy odsączyć brukselkę i przelać ją zimną wodą. Następnie na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w talarki kiełbasę. Dodajemy brukselkę, solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem ok 35 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.