Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna surówka do naszej spiżarni na zimę. Polecam ten przepis.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 424
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 424
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 98
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić, przyciąć głąbiki i włożyć do wrzątku na 5 minut z solą i cukrem do smaku. Następnie odcedzić i włożyć ciasno do wyparzonych słoików. Zagotować ½ litra wody z octem i ziarnkami jałowca, lekko przyprawić solą i cukrem do smaku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.