Do góry

Przekąski Przepis na:

Brukselka zapiekana z orzechami, na chrupko :)

Przekąski

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1327

Dodano: 05.09.2008

Odsłon: 1578

Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Umyte brokuły poprzekrawać wzdłuż głąba na ćwiartki. SOS : oliwę, musztardę, sos worcester, sól i pieprz wymieszać na gładką masę. Dodać brukselkę, dobrze wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, włożyć na to brukselkę, wstawić do piekarnika na ok. 25 min. KRUSZONKA: (brukselkę posypuje się nią tuż przed podaniem) : masło rozpuścić na patelni, dodać pokruszone tosty, zamieszać, dodać pokruszone orzechy, posolić odrobinę. Przesmażyć przez ok. 5 min. na niezbyt dużym ogniu, aż tosty staną się chrupkie a orzechy złoto brązowe. Tosty odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać nimi brukselkę. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 26 stycznia 2009 Zlotowlosa :) BRUKSELKA jest, o brokułach szaaa... ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zlotowlosa 25 stycznia 2009 Tangerinka, chyba zgubiłas miedzy skladnikami brokuly :)) Pozdrowienia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń