Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z pomidorami

Przekąski

Autor: GregoryPek

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1022

Dodano: 27.12.2007

Odsłon: 6582

Porcja zawiera 190 kcal

Składniki

  • kromek wiejskiej bagietki, 6
  • pomidory, 2
  • ząbki czosnku, 2
  • łyżka oregano, 1
  • łyżki oliwy z oliwek, 3
  • kilka listków bazyli
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Jeden ząbek czosnku drobniutko posiekaj, połącz z pokrojonymi pomidorami, dopraw salsę solą i pieprzem, dodaj oregano oraz połowę oliwy. Wszystko zamieszaj. Pieczywo upiecz w piekarniku lub jeśli wolisz na grillu. Gorące posmaruj pozostałą oliwą i natrzyj dobrze czosnkiem. Na grzanki nałóż pomidorową salsę, posyp posiekaną bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń