Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Wykonanie: Twaróg wymieszać z bułka tartą, wlać rozpuszczone masło, wsypać cukier i wbić jajka. Posolić do smaku i dokładnie utrzeć. Z ciasta na stolnicy robić wałeczki, ucinać nożem, obtaczać obficie w mące i lekko spłaszczać. Zagotować wodę z odrobiną soli i wrzucać bryłki na wrzątek. Po wypłynięciu na powierzchnię wyjąć łyżką cedzakową na talerze i polać tłuszczem.