Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwinie z orzechami

Desery

Autor: rooibos

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 61

Dodano: 15.05.2009

Odsłon: 1587

Fantastyczny pomysł na deser ;-)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie wyjęte z puszki dok-ładnie osączyć i ułożyć na talerzyku.

  2. Następnie drobno posiekać ananasy i zmiksować je z białym serem. Ewentualnie można wlać trochę jogurtu naturalnego. Miksować, aż powstanie gładki krem.

  3. Do masy dodać rum i pokrojone orzechy włoskie. Przyprawić krem do smaku solą oraz białym pieprzem.

  4. Masę przełożyć do szprycki i wyciskać na połówki brzoskwiń. Następnie, zgodnie z podanym na opakowaniu przepisem, rozpuścić galaretkę z czerwonej porzeczki (lub malinową).

  5. Lekko przestudzoną galaretką polać owoce ułożone na talerzyku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń